06 26 55 40 90 bartb@dbmetrics.nl
Selecteer een pagina

Agile Service Management met Scrum

Op weg naar een gezonde balans tussen de dynamiek van het ontwikkelen en de stabiliteit van het beheren van de informatie-voorziening

Het toepassen van Agile software development neemt een grote vlucht. De termen Scrum en Kanban zijn al ingeburgerd bij menig organisatie. Agile software development stelt andere eisen aan de invulling van beheer van programmatuur. Veel organisaties zijn dan ook bezig om zich over deze nieuwe uitdaging te buigen.

Titel Agile Service Management met Scrum
Subtitel Op weg naar een gezonde balans tussen de dynamiek van het ontwikkelen en de stabiliteit van het beheren van de informatie-voorziening
Auteur Bart de Best
Pagina’s 114
ISBN13 789 07 1501 807
Druk 4e
Publicatie jul 2016
Uitgever Leonon Media
Verkoop Contacteer dbmetrics
Werkboek /

 

Vooral de interactie tussen het Scrum ontwikkelproces en het beheren van de programmatuur die het Scrum ontwikkelproces heeft opgeleverd is hierbij een belangrijk aspectgebied. Dit boek bespreekt juist deze interactie. Voorbeelden van onderwerpen die hierbij ter sprake komen zijn het serviceportfolio, SLA’s en de afhandeling van incidenten en wijzigingsverzoeken.

Dit boek definieert eerst de risicogebieden bij het invoeren van Scrum en Kanban. Daarna worden de diverse Agile begrippen en concepten besproken.

De invulling van Agile service management is zowel op organisatieniveau als op procesniveau beschreven. Hierbij zijn per beheerproces de relevante risico’s benoemd. Tevens is aangegeven hoe hier binnen de context van Scrum invulling aan gegeven kan worden.

Dit boek is slechts één van de praktische uitwerkingen van best practices die in een reeks van publicaties door deze auteur zijn uitgebracht.

/
De auteur van dit boek, Bart de Best, verzorgt op basis van dit boek de volgende trainingen bij ITMG. Bij de trainingen wordt dit boek meegeleverd.