06 26 55 40 90 bartb@dbmetrics.nl

   Agile Service Management met Scrum

   Op weg naar een gezonde balans tussen de dynamiek van het ontwikkelen en de stabiliteit van het beheren van de informatie-voorziening

   Het toepassen van Agile software development neemt een grote vlucht. De termen Scrum en Kanban zijn al ingeburgerd bij menig organisatie. Agile software development stelt andere eisen aan de invulling van beheer van programmatuur. Veel organisaties zijn dan ook bezig om zich over deze nieuwe uitdaging te buigen.

   TitelAgile Service Management met Scrum
   SubtitelOp weg naar een gezonde balans tussen de dynamiek van het ontwikkelen en de stabiliteit van het beheren van de informatie-voorziening
   AuteurBart de Best
   Pagina’s114
   ISBN13789 07 1501 807
   Druk4e
   Publicatiejul 2016
   UitgeverLeonon Media
   Verkoopwww.leonon.nl
   Werkboek/

    

   Vooral de interactie tussen het Scrum ontwikkelproces en het beheren van de programmatuur die het Scrum ontwikkelproces heeft opgeleverd is hierbij een belangrijk aspectgebied. Dit boek bespreekt juist deze interactie. Voorbeelden van onderwerpen die hierbij ter sprake komen zijn het serviceportfolio, SLA’s en de afhandeling van incidenten en wijzigingsverzoeken.

   Dit boek definieert eerst de risicogebieden bij het invoeren van Scrum en Kanban. Daarna worden de diverse Agile begrippen en concepten besproken.

   De invulling van Agile service management is zowel op organisatieniveau als op procesniveau beschreven. Hierbij zijn per beheerproces de relevante risico’s benoemd. Tevens is aangegeven hoe hier binnen de context van Scrum invulling aan gegeven kan worden.

   Dit boek is slechts één van de praktische uitwerkingen van best practices die in een reeks van publicaties door deze auteur zijn uitgebracht.

   /

   De auteur van dit boek, Bart de Best, verzorgt op basis van dit boek de volgende trainingen bij ITMG. Bij de trainingen wordt dit boek meegeleverd.