06 26 55 40 90 bartb@dbmetrics.nl
Selecteer een pagina

Masterclass CE OPS engineer – NL

De functiegerichte opleiding voor CE OPS Engineer in een DevOps environment.

Prijs: € 1175,-
Duur: 2 dagen

1. Volgen van deze masterclass

 • De training Masterclass CE Ops engineer kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.
 • De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur.
 • De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur.
 • Inschrijven: mail naar bart@dbmetrics.nl

2. De content

Met de komst van het Agile werken is softwareontwikkeling in een stroomversnelling gekomen waarbij in een hoge frequentie software wordt ontwikkeld. Deze snelheid van waarde creatie is pas zinvol voor de gebruikersorganisatie als zij over deze software kunnen beschikken. Daartoe is ook een herziening nodig van de infrastructuur waarop de software in de productieomgeving draait. Niet alleen de frequentie van uitleveringen (deployments) dient drastisch toe te nemen, maar ook de mate waarin de risicobeheersing en dus acceptatie moeten plaatsvinden moet Agile gemaakt worden. Dit betekent dat de beheersing (control) in hoge mate geautomatiseerd moet worden. De samenwerking van softwareontwikkeling (development) en infrastructuurbeheer (operations) om deze hechte samenwerking tot stand te brengen heeft de naam DevOps meegekregen.

In deze functiegerichte training leert u niet alleen het concept Operations kennen maar ook de samenwerking met Development zodat u goed voorbereid bent op de DevOps journey.

In drie dagen tijd worden alle aspecten behandeld die van belang zijn voor een CE Ops Engineer in een DevOps setting. Daarnaast is deze masterclass van belang voor CE Dev Engineer die de rollen van Developer en Operator willen samenvoegen tot een CE DevOps Engineer. Maar ook Scrum master, Product owners en andere functionarissen die een rol spelen in de opzet en werking van een effectief en efficient DevOps team kunnen met deze training nuttige inzichten krijgen hoe te komen tot een geoliede infrastructuur die een hoge stabiliteit en time to market biedt. Dit bespaart u tijd in de volwassenwording van uw DevOps team.

De training wordt verzorgd door DevOps masters die hun sporen op het gebied van DevOps meer dan verdiend hebben en geven op basis daarvan vele praktijkvoorbeelden die u snel een goed overzicht geven van de mogelijkheden. Aansluitend aan de training CE Ops Engineer heeft u de mogelijkheid van het afleggen van het door ITMG gecertificeerde examen.

Deze training is een onderdeel van de Continuous Everything reeks van trainingen die dbmetrics verzorgt. 

3. Uw profiel

U bent werkzaam in een DevOps team als Ops engineer of als Dev Engineer en wilt zich verder bekwamen en/of certificeren als Ops Engineer. Na het doorlopen van de CE Ops Engineer training kunt u zich verder ontwikkelen op het gebied van DevOps middels de training DevOps CE Dev engineer of DevOps CE Controller. Daarnaast zijn er een tiental individuele DevOps CE trainingen zoals Continuous Assessment en Continuous Integration.

4. Inhoud en leerdoelen Masterclass CE Ops engineer

In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

    5. Voorkennis en ingangseisen Masterclass CE Ops engineer

    Er is geen specifieke voorkennis vereist om deze masterclass te volgen. Wel is het handig om kennis te hebben van  agile concepts zoals Agile Scrum en DevOps.

    6. Trainingsduur en kosten

    De Masterclass duurt 2 dagen. De kosten voor de masterclass bedragen: €1175,-Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. Het materiaal voor deze masterclass wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

    Continuous Auditing

    Bij deze training is het boek Continuous Operations inbegrepen.

    ISBN: 978-94-92618-54-2

    7. Examen

    De kosten voor het examen CE Ops engineer bedragen €225,- excl. BTW.

    8. Certificaat

    Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat CE Ops engineer.

    9. Docenten

    dbmetrics werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

    10. In-company

    Deze training kan ook in-company worden georganiseerd, onder begeleiding van één van onze ervaren consultants/trainers.

    11. Advies en detachering

    Bent u op zoek naar een ervaren requirement engineer, test engineer, developer, operator of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met dbmetrics.