06 26 55 40 90 bartb@dbmetrics.nl
Selecteer een pagina

Masterclass CE Controller – NL

De functiegerichte opleiding voor CE Controller in een DevOps environment.

Prijs: € 1175,-
Duur: 2 dagen

1. Volgen van deze masterclass

 • De training Masterclass CE Controller kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.
 • De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur.
 • De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur.
 • Inschrijven: mail naar bart@dbmetrics.nl

2. De content

Van oudsher is de frequentie van het controleren van de beheersing van de risico’s van applicatieontwikkeling en beheer jaarlijks. Met de komst van de Agile ontwikkeling (Development) en beheer (Operations) is de frequentie van veranderingen doorvoeren enorm gestegen. Veel bedrijven voeren per één of twee weken al veranderingen door. Maar er zijn ook bedrijven die dit om de negen minuten doen en zelfs om de vijf seconden. Deze enorme toename van veranderingen gaat tevens gepaard met het delegeren van de risicobeheersing naar de werkvloer. DevOps engineers beslissen in luttele minuten om informatiestromen van het internet aan te sluiten op hun informatiesystemen.

De risicobeheersing dient hierin mee te groeien. Het blijkt echter ondoenlijk om de frequentie van het vergaren van bewijsmateriaal (evidence) gelijk te trekken aan die van de veranderingen. Daarom moet niet alleen de frequentie van de verantwoording versnellen, maar ook de werkwijze. De controller functie moet continuous worden en dus sterk gereguleerd en geautomatiseerd worden.

Dit vereist een hechte samenwerking zowel de gebruikersorganisatie als de beheerders van de applicatie en de infrastructuur. De samenwerking van de controller met de softwareontwikkeling (development) en infrastructuurbeheer (operations) om deze nieuwe vorm van control tot stand te brengen heeft de naam DevOps meegekregen. Daar waar beveiliging (security) een specifieke focus vereist wordt ook wel gesproken over DevSecOps.

In deze functiegerichte training leert u niet alleen het concept DevOps CE Controller kennen maar ook hoe de samenwerking met CE DevOps engineers gevonden kan worden, zodat u goed voorbereid bent op de DevOps – CE Controller journey.

In drie dagen tijd worden alle aspecten behandeld die van belang zijn voor een CE Architect in een DevOps setting. Daarnaast is deze masterclass van belang voor CE DevOps Engineers die hun architectuur skills willen vergroten. Maar ook Scrum master, Product owners en andere functionarissen die een rol spelen in de opzet en werking van een effectief en efficient DevOps team kunnen met deze training nuttige inzichten krijgen hoe te komen tot een geoliede software delivery pipeline die duurzame en hoogwaardige informatiesystemen voortbrengt die voldoet aan de veranderende requirements van de gebruikersorganisatie.

In drie dagen tijd worden alle aspecten behandeld die van belang zijn voor een CE Controller in een DevOps setting. Daarnaast is deze masterclass van belang voor CE DevOps Engineers die hun risicobeheersing skills willen vergroten. Maar ook Scrum master, Product owners en andere functionarissen die een rol spelen in de opzet en werking van een effectief en efficient DevOps team kunnen met deze training nuttige inzichten krijgen hoe te komen tot een geoliede software delivery pipeline die in control is van de onderkende risico’s. Dit bespaart u tijd in de volwassenwording van uw DevOps team.

De training wordt verzorgd door DevOps masters die hun sporen op het gebied van DevOps meer dan verdiend hebben en geven op basis daarvan vele praktijkvoorbeelden die u snel een goed overzicht geven van de mogelijkheden. Aansluitend aan de training DevOps – CE Controller heeft u de mogelijkheid van het afleggen van het door ITMG gecertificeerde examen.

3. Uw profiel

U bent werkzaam in een organisatie als controller, security manager of kwaliteitmanager en wilt zich verder bekwamen en/of certificeren als DevOps CE Controller. Na het doorlopen van de CE Controller training kunt u zich verder ontwikkelen op het gebied van DevOps middels de training DevOps – CE Dev engineer of DevOps – CE Ops Engineer. Daarnaast zijn er een tiental individuele DevOps CE trainingen zoals Continuous Planning en Continuous Testing.

4. Inhoud en leerdoelen Masterclass CE Controller

In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

   5. Voorkennis en ingangseisen Masterclass CE Controller

   Er is geen specifieke voorkennis vereist om deze masterclass te volgen. Wel is het handig om kennis te hebben van  agile concepts zoals Agile Scrum en DevOps.

   6. Trainingsduur en kosten

   De Masterclass duurt 2 dagen. De kosten voor de masterclass bedragen: €1175,-Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. Het materiaal voor deze masterclass wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

   Continuous Auditing

   Bij deze training is het boek Continuous Control inbegrepen.

   7. Examen

   De kosten voor het examen CE Controller bedragen €225,- excl. BTW.

   8. Certificaat

   Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Continuous Everything Controller.

   9. Docenten

   dbmetrics werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

   10. In-company

   Deze training kan ook in-company worden georganiseerd, onder begeleiding van één van onze ervaren consultants/trainers.

   11. Advies en detachering

   Bent u op zoek naar een ervaren requirement engineer, test engineer, developer, operator of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met dbmetrics.