06 26 55 40 90 bartb@dbmetrics.nl
Selecteer een pagina

Masterclass Continuous Testing – NL

De test driven development aanpak voor de bouw van uw informatiesysteem.

Prijs: € 1175,-
Duur: 2 dagen

1. Volgen van deze masterclass

 • De training Masterclass Continuous Testing kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.
 • De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur.
 • De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur.
 • Inschrijven: mail naar bart@dbmetrics.nl

2. De content

De Masterclass Continuous Testing  leert u het op agile wijze voortbrengen van software door voorafgaand aan de codering de testcases op te stellen en net zo lang cyclisch de testcases en sourcecode te ontwikkelen totdat een user story gerealiseerd is. Dit betekent dat de ontwikkeling van de broncode gedreven wordt op basis van de testcases die ontleend zijn aan de user stories. Testen en programmeren worden geïntegreerd. Hiermee realiseert u op een professionele wijze een informatiesysteem dat goed onderhoudbaar en uitbreidbaar is. Om deze aanpak vorm te geven in uw organisatie wordt eerst invulling gegeven aan het concept van Continuous Testing. Daarna wordt de top-down invoering van Continuous Testing besproken vanuit visie naar architectuur en design om vervolgens de hands-on best practices toe te passen.

Op basis van deze organisatorische embedding wordt vervolgens een aantal architectuurmodellen besproken zoals de Agile Test Pyramide, de Agile Testsoort Matrix, de Agile Test Technieken Matrix, de Agile Test Strategie Patterns en het Agile Testing Tool Portfolio.

Na aandacht voor de richtinggevende test architectuur wordt besproken op welke wijze de artefacten van Agile Design samenhangen met de testsoorten en welke metadata van testcases gebruikt moeten worden om Continuous Testing mogelijk te maken.

Tenslotte is er een praktijkgedeelte waarin de best practices van Continuous Testing worden geoefend aan de hand van casussen, opdrachten, movies, demonstraties, discussies, challenges en andere leervormen om invulling te geven aan het concept van Continuous Testing zonder dat u een specifieke programmeertaal hoeft te kennen.

De training omvat ook het Continuous Testing Assessment op basis waarvan specifieke onderwerpen gevonden kunnen worden die in uw eigen omgeving meer aandacht vereisen.

Deze training is een onderdeel van de Continuous Everything reeks van trainingen die dbmetrics verzorgt. 

3. Uw profiel

Deze masterclass is geschikt voor iedereen die werkt in een agile of DevOps omgeving. Bent u werkzaam in één van de hierna volgende situaties? Dan is de Masterclass Continuous Testing voor u interessant!

Nieuwbouw

U bent bezig met de ontwikkeling van een nieuw informatiesysteem als tester, programmeur, of ontwerper. U wilt weten wat Continuous Testing inhoudt en hoe u dit kunt invoeren in uw eigen organisatie. U laat uw test framework incrementeel en iteratief groeien tegelijkertijd met de groei van het informatiesysteem.

Renovatie of reverse engineering

U heeft een informatiesysteem dat flink verbouwd moet worden of zelfs opnieuw moet worden geschreven terwijl u geen test framework of testcases heeft. Hierbij heeft u een rol als test architect, test designer of test uitvoerder en/of past u Continuous Testing toe als software ontwikkelaar. U gebruikt Continuous Testing om regressietesten op te stellen op basis van reverse engineering.

Aanbesteding

U wilt een nieuwbouw- of onderhoudsopdracht uitbesteden maar heeft geen zicht op de kosten van het testen. In dat geval geeft u bij de uitbesteding het Agile Test Architectuur en Design mee waarbij u zelf bepaalt wat daarvan vooraf bekend moet zijn.

4. Inhoud en leerdoelen Masterclass Continuous Testing

In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass wordt ingegaan op de theorie van het ontwikkelen met DevOps, ondersteund met voorbeelden uit de praktijk. De volgende onderwerpen worden behandeld: 

Module 1: CT en gerelateerde topics

 • Wat is testing?
 • Wat is test management?
 • Wat is Agile, Lean and DevOps?
 • Wat is Continuous Everything?
 • Wat is Continuous Testing?
 • Wat is de relatie met CE areas?

Module 2: CT Defined

 • Wat is de CT vision?
 • What is de CT architectuur?
 • What is de CT design? 

Module 3 CT Concepten

 • CT Methoden en Techniques
 • CT Control
 • CT Management
 • CT Data
 • CT Quality
 • CT Strategie

Module 4 CT In-depth

 • CT Topics: UT, MT, E2E testing
 • CT Topics: Assertion, Exceptions, Mocking

Module 5 CT Practices

 • De oefeningen

5. Voorkennis en ingangseisen Masterclass Continuous Testing

Er is geen specifieke voorkennis vereist om deze masterclass te volgen. Wel is het handig om kennis te hebben van  agile concepts zoals Agile Scrum en DevOps.

6. Trainingsduur en kosten

De Masterclass duurt 2 dagen. De kosten voor de masterclass bedragen: €1175,-Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. Het materiaal voor deze masterclass wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

Continuous Auditing

Bij deze training is het boek Continuous Testing inbegrepen.

7. Examen

De kosten voor het examen Continuous Testing bedragen €225,- excl. BTW.

8. Certificaat

Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Continuous Testing.

9. Docenten

dbmetrics werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

10. In-company

Deze training kan ook in-company worden georganiseerd, onder begeleiding van één van onze ervaren consultants/trainers.

11. Advies en detachering

Bent u op zoek naar een ervaren requirement engineer, test engineer, developer, operator of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met dbmetrics.