06 26 55 40 90 bartb@dbmetrics.nl
Selecteer een pagina

Masterclass Continuous Integration – NL

Het continu opleveren van sourcecode die waarde toevoegt aan de business.

Prijs: € 1175,-
Duur: 2 dagen

1. Volgen van deze masterclass

 • De training Masterclass Continuous Integration kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.
 • De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur.
 • De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur.
 • Inschrijven: mail naar bart@dbmetrics.nl

2. De content

In de Masterclass Continuous Integration leert u hoe software continu kan worden voortgebracht door een team van developers op een efficiënte en effectieve wijze, rekening houdend met de behoeften vanuit de business en met het beheer van de applicatie.

Om deze aanpak vorm te geven in uw organisatie wordt eerst invulling gegeven aan het concept van Continuous Integration. Daarna wordt de top-down invoering van Continuous Integration besproken vanuit de visie naar architectuur en design om vervolgens hands-on best practices toe te passen.

De eerste stap is de introductie waarin u de definitie van Continuous Integration leert kennen en de behoefte die in het algemeen onderkend wordt. Op basis daarvan definieert u uw eigen business case van Continuous Integration. Vervolgens wordt middels het veranderparadigma de organisatorische vormgeving van Continuous Integration besproken en leert u keuzen te maken voor de toepassing van Continuous Integration in uw eigen organisatie.

Op basis van deze organisatorische inbedding worden vervolgens besproken: de structuur van een repository, het onderkennen en beheersen van risico en de werking van versiebeheer met GitHub. Tevens worden architectuurprincipes en -modellen besproken om invulling te geven aan CI.

Na de richtinggevende Continuous Integration architectuur wordt de value stream voor Continuous Integration toegelicht en kunt u discussiëren over varianten hiervan in de training. Daarna volgen de Continuous Integration best practices op het gebied van software ontwikkeling, repositories, kwaliteitsaspecten van code en innovaties op het gebied van Continuous Integration.

Ten slotte volgt een praktijkgedeelte waarin de best practices van Continuous Integration worden geoefend aan de hand van casussen, opdrachten, movies, demonstraties, discussies, challenges en andere leervormen om actief invulling te geven aan het concept van Continuous Integration zonder dat u een specifieke programmeertaal behoeft te kennen.

De training omvat ook het Continuous Integration Assessment op basis waarvan specifieke onderwerpen gevonden kunnen worden die in uw eigen omgeving meer aandacht vereisen.

Deze training is een onderdeel van de Continuous Everything reeks van trainingen die dbmetrics verzorgt. 

3. Uw profiel

This masterclass is suitable for anyone who works in an Agile or DevOps environment. Do you work in one of the following cases? Then the Continuous Integration Masterclass is very suitable:

New construction:

You are developing a new information system as a tester, programmer, UX designer or designer. You want to know what Continuous Integration means and how you can implement it in your own organization. You grow your application incrementally and iteratively while delivering value to your organization.

Renovation or reverse engineering:

You have an information system that needs major renovation or even rewriting. You have a role as an architect, designer or programmer and/or you apply Continuous Integration as a software developer. You use Continuous Integration to refactor parts of your information system based on reverse engineering.

Tender:

You want to outsource a new construction or maintenance assignment but have no insight into the costs of development. In that case, you provide the Agile Architecture and Design when outsourcing, and you decide how much of this should be known in advance.

4. Inhoud en leerdoelen Masterclass Continuous Integration

In deze professionele en praktijkgerichte masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod: 

Module 1: CI en gerelateerde topics

 • Wat is software?
 • Wat is software Development?
 • Wat is Agile, Lean and DevOps?
 • Wat is Continuous Everything?
 • Wat is Continuous Integration?
 • Wat is de relatie met andere CE areas?

Module 2: CI Defined

 • Wat is de CI vision?
 • Wat is de CI architecture?
 • Wat is het CI design?

Module 3 CI concepten

 • CI Methoden en technieken
 • CI Control
 • CI Management
 • CI Data
 • CI Quality
 • CI Strategie

Module 4 CI in-depth

 • Wat is branching?
 • Wat is merging?

Module 5 CI practices

 • De oefeningen
 • Questions & Answers

5. Voorkennis en ingangseisen Masterclass Continuous Integration

Er is geen specifieke voorkennis vereist om deze masterclass te volgen. Wel is het handig om kennis te hebben van  agile concepts zoals Agile Scrum en DevOps.

6. Trainingsduur en kosten

De Masterclass duurt 2 dagen. De kosten voor de masterclass bedragen: €1175,-Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. Het materiaal voor deze masterclass wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

Continuous Auditing

Bij deze training is het boek Continuous Integration inbegrepen.

ISBN: 978-94-92618-46-7

7. Examen

De kosten voor het examen Continuous Integration bedragen €225,- excl. BTW.

8. Certificaat

Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Continuous Integration.

9. Docenten

dbmetrics werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

10. In-company

Deze training kan ook in-company worden georganiseerd, onder begeleiding van één van onze ervaren consultants/trainers.

11. Advies en detachering

Bent u op zoek naar een ervaren requirement engineer, test engineer, developer, of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met dbmetrics.