06 26 55 40 90 bartb@dbmetrics.nl
Selecteer een pagina

DevOps assessments

Een handig hulpmiddel voor DevOps teams om zich te bekwamen

Deze assessment uitgave is een uitstekende spiegel voor ieder DevOps teams dat snel een compleet beeld wil vormen van op te pakken DevOps best practices.

Titel DevOps Assessments
Auteur Bart de Best
ISBN 9 789492 618047
Druk 1e
Publicatie 2019
Uitgever Leonon Media
Verkoop Contacteer dbmetrics
Werkboek /

 

DevOps teams organiseren zichzelf en ontwikkelen de Development (Dev) en Operations (Ops) aspecten die nog zijn onderbelicht. Aan de andere kant delen DevOps teams kennis en kunde aan andere DevOps teams zodat zij elkaar versterken.
Dit boek geeft een hulpmiddel om de DevOps teams bewust te maken waar zij staan qua ontwikkeling en welke eerst volgende stappen zij kunnen zetten om zich te ontwikkelen.
Daartoe biedt dit boek twee assessments.

Het eerste assessment is het DevOps Cube assessment dat gebaseerd op ‘The Three Ways’ van Gene Kim.
Het tweede assessment is gebaseerd op Continuous Everything waarbij alle aspecten van DevOps gemeten worden aan de hand van het CMMI model.

Het DevOps Cube model is gebaseerd op het idee dat DevOps vanuit zes verschillende perspectieven kan worden bekeken. Elk geeft een specifiek beeld van de vormgeving van het DevOps gedachtegoed. De voorzijden van de kubus zijn gebaseerd op ‘The Three Ways’: ‘Flow’, ‘Feedback’ en ‘Continuous Learning’, de achterzijde van de kubus omvatten: ‘Governance’, ‘Pipeline’ en ‘QA’.

Continuous Everything omvat zes vragenlijsten die de DevOps volwassenheid op vijf niveaus meetbaar maken. De volgende dimensies zijn meegenomen: ‘Continuous Integration’, ‘Continuous Delivery’, ‘Continuous Testing’, ‘Continuous Monitoring’, ‘Continuous Documentation’ en ‘Continuous Learning’.

Dit assessment boek is een uitstekende spiegel voor ieder DevOps team dat snel een compleet beeld wil vormen van op te pakken DevOps best practices.

/

/