06 26 55 40 90 bartb@dbmetrics.nl
Selecteer een pagina

Masterclass CE Professional DevOps in de Praktijk

Prijs: € 1475,-
Duur: 3 dagen

1. Volgen van deze masterclass

  • De training Masterclass CE Professional DevOps in de Praktijk kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.
  • De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur.
  • De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur.
  • Inschrijven: mail naar bart@dbmetrics.nl

2. De content

De afgelopen jaren hebben veel organisaties de voordelen ervaren van de toepassing van Agile methoden zoals Scrum en Kanban. De software wordt sneller opgeleverd en de kwaliteit stijgt, terwijl de kosten dalen. Een groot nadeel blijkt te zijn dat de Agile ontwikkeling haaks staat op de traditionele wijze van beheer, zowel qua information management, application management als infrastructure management. Deze training van drie dagen is bij uitstek ook geschikt voor iedereen die zich verder wil verdiepen hoe DevOps in de praktijk nu eigenlijk werkt.

DevOps in de praktijk

Dit komt vooral omdat de beheerorganisatie niet in staat is om aan de flexibiliteitseisen van de Agile ontwikkelaars tegemoet te komen. Een veel belangrijkere reden is dat de kloof tussen ontwikkeling en beheer hierdoor veel groter is geworden. De Agile cultuur van snelheid, communicatie en samenwerking staat daarbij op gespannen voet met die van de traditionele control gebaseerde beheerorganisatie. De consequentie is dat de ontwikkelteams wel software snel opleveren maar niet snel in productie kunnen nemen.

Dit probleem vereist een fundamentele verandering in de wijze van samenwerking welke gevonden is in de Dev (Development) Ops (Operations) oplossing. Beide werelden worden samengesmeed tot één team waardoor de kennis en kunde wordt gedeeld en de werkmethoden op elkaar worden afgestemd. Dit heeft grote consequenties voor de wijze waarop de beheerprocessen moeten worden ingericht. Het voordeel is echter een hoge mate van in control komen met een hoge time to market.Deze training bespreekt hoe de DevOps aanpak werkt en geeft vele praktische tips.

The training also includes an example Continuous Everything Assessment, which can be used to identify specific topics that require more attention in your own environment.

Deze training is een onderdeel van de Continuous Everything reeks van trainingen die dbmetrics verzorgt. 

3. Uw profiel

De termen Agile, Scrum en DevOps zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De training DevOps in de praktijk is daarom geschikt voor iedereen die werkt in de IT op het gebied van systeemontwikkeling, beheer of exploitatie. Na het doorlopen van de DevOps in de praktijk training kunt u zich verder ontwikkelen op het gebied van ‘ontwikkelen met DevOps’, ‘beheren met DevOps’ en ‘architectuur met DevOps’ en ‘DevOps Master’.

4. Inhoud en leerdoelen Masterclass Continuous DevOps in de praktijk

In deze professionele en praktijkgerichte training wordt ingegaan op de theorie van DevOps, ondersteund door voorbeelden uit de praktijk. De volgende onderwerpen worden behandeld in deze professionele en praktijkgerichte training:

Dag 1

Mod 1.1 : Introductie
Mod 1.2 : Wat is Agile Development?
Mod 1.3 : Wat is DevOps?
Mod 1.4 : Continuous Planning
Mod 1.5 : Continuous Design
Mod 1.6 : Continuous Testing
Mod 1.7 : Continuous Integration
Q&A, discussie, oefeningen tussendoor

Dag 2

Mod 2.1 : Continuous Deployment
Mod 2.2 : Continuous Monitoring
Mod 2.3 : Continuous Learning
Mod 2.4 : Continuous Security
Mod 2.5 : Continuous Assessment
Mod 2.6 : Continuous Auditing
Q&A, discussie, oefeningen tussendoor

Dag 3

Mod 3.1 : Agile ITIL processen
Mod 3.2 : Agile tools
Mod 3.3 : Inrichtingsaspecten
Q&A, discussie, oefeningen tussendoor

5. Voorkennis en ingangseisen Masterclass Continuous DevOps in de praktijk

Er is geen specifieke voorkennis vereist om deze masterclass te volgen. Wel is het handig om kennis te hebben van  agile concepts zoals Agile Scrum en DevOps.

6. Trainingsduur en kosten

De CE Professional training duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen: €1475,- Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. Het materiaal voor deze training wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

Continuous Auditing

Bij deze training is het boek Continuous Everything inbegrepen.

ISBN: 978-94-92618-59-7

7. Examen

De kosten voor het examen Continuous Everything bedragen €225,- excl. BTW.

8. Certificaat

Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Continuous Everything.

9. Docenten

dbmetrics werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

10. In-company

Deze training kan ook in-company worden georganiseerd, onder begeleiding van één van onze ervaren consultants/trainers.

11. Advies en detachering

Bent u op zoek naar een ervaren requirement engineer, test engineer, developer, operator of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met dbmetrics.