06 26 55 40 90 bartb@dbmetrics.nl
Selecteer een pagina

Cloud SLA

De best practices van cloud service level agreements

Steeds meer organisaties kiezen voor het vervangen van de traditionele ICT services door cloud services.

Het opstellen van doelmatige SLA’s voor traditionele ICT services is voor veel organisaties een ware uitdaging. Met de komst van cloud services lijkt dit in eerste instantie veel eenvoudiger, maar al snel komen de moeilijke vragen aan bod zoals data eigenaarschap, informatiekoppelingen en beveiliging.

Dit boek beschrijft wat cloud services zijn. Daarbij wordt ingegaan op de risico’s die organisaties lopen bij het aangaan van contracten en SLA’s. Op basis van een lange lijst van risico’s en tegenmaatregelen geeft dit boek tevens aanbevelingen voor de opzet en inhoud van de diverse service level management documenten voor cloud services.

Titel Cloud SLA
Subtitel De best practices van Cloud Service Level Agreements
Auteur Bart de Best & Pascal Huijbers
Pagina´s 164
ISBN13 978 90 71501 739
Druk 2e
Publicatie feb 2014
Uitgever Leonon Media
Verkoop Contacteer dbmetrics
Werkboek /

 

Dit boek definieert eerst het begrip ‘cloud’ en beschrijft daarna diverse aspecten zoals cloud patronen en de rol van een cloud broker.  De kern van het boek betreft het bespreken van de contract-aspecten, service documenten, service designs, risico’s, SLA’s en cloud governance.

Om de lezer gelijk aan de slag te kunnen laten gaan met cloud SLA’s zijn in het boek tevens checklists opgenomen van de volgende documenten: Underpinning Contract (UC), Service Level Agreement (SLA), Dossier Financiële Afspraken (DFA), Dossier Afspraken en Procedures (DAP), External SpecSheets (ESS) en Internal SpecSheets (ISS).

/